huis

HISTORIE

De eerste Wegwijzer is verschenen op 15 november 1952. Deze werd uitgebracht door de Middenstands-vereniging Elsloo.Zij hebben destijds het blaadje zo genoemd omdat het de wegwijzer in Elsloo en omgeving was naar de winkeliers van Elsloo. Toen stonden er advertenties in van kruideniers, slagers en bakkers, textiel- en meubelhandel, rijwiel- en ijzerhandel, kleermaker, schoenhandel, enz. Ook kon men er alleen adressen van winkeliers in laten plaatsen. Vanaf nummer 12 stonden ook de kerkberichten met de misintenties in de Wegwijzer.

In de eerste Wegwijzers t/m nummer 38 schreef ”ome Miel” (Miel Ubachs van de Stationsstraat) teksten en puzzels voor de jeugd waar kleine prijsjes mee gewonnen konden worden. Vanaf nummer 61 (19 maart 1955) wordt de Wegwijzer uitgeven door Drukkerij Knoben. Dit nummer van de Wegwijzer verschijnt dan ook voor de eerste keer in Nieuwdorp en Geulle. Vanaf nummer 286 (2 november 1963) verschijnt de Wegwijzer ook in Meers. Rond 1984 wordt de overstap gemaakt van boekdruk naar offset en nog steeds wordt de Wegwijzer dan ook in vellenoffset gedrukt.

De verspreiding van de Wegwijzer is sinds oktober 2019 in handen van drukkerij Econoom in Beek (tel. 046-4371228).
Momenteel bezorgen zo'n kleine 25 mensen elke woensdag en donderdag De Wegwijzer in Elsloo, Meer, Nieuwdorp en Waalsen-Geulle.

grond

WEGWIJZER

De Wegwijzer verschijnt elke 14 dagen huis-aan-huis in Elsloo, Meers, Nieuwdorp en Waalsen-Geulle.